Kalaspinglans tips för perfekt resultat med tårtoblat
Man bör tänka på att förvara oblaten torrt och mörkt i rumstemperatur (bör ej ligga i solljus och inte i kylskåp).
Bäst blir den när man lägger den på en gräddtårta då den behöver fukt för att mjukna och "klistras" fast på tårtan.
Har man t ex marsipan på tårtan istället så måste man ha en tårtgelé emellan som gör att oblaten mjuknar. Att lägga den på glasyr går också om den inte har hunnit stelna och är för torr, tänk dock på att inte använda mörk glasyr om du har en ljus tårtbild för då kan glasyren kanske synas igenom bilden.
För att kanten inte ska synas så är ett tips att spritsa grädde runt bilden eller dekororera med sockerfigurer.
Oblaten bör läggas på ca en timme före servering så att den hinner mjukna ner, och efter det kan tårtan med oblaten stå i kylskåp.
Vid servering är det viktigt att ha en vass kniv att skära tårbitarna med så att man tränger igenom tårtbilden ordentligt och inte drar med sig hela bilden när man försöker skära med en vanlig tårtspade.
Detta formulär kan ej längre fyllas i
Skrivet av: Kalasdags.se
Publicerat: 2013-04-24 17:21:58
(Logga in för att skriva en kommentar)
Gör det själv! > Fixa roligaste tårtan med oblat (avslutad)