En kladdkaka är alltid magiskt gott och med en enkel dekoration kan den absolut ersätta en tårta! Klipp ut ett papper med önskad dekoration och strössla rikligt med florsocker. Här har vi gjort ett hjärta och skrivit HEJ!
8 bitar
Ingredienser
210 g Strösocker (2 1/2dl)
2 Ägg
1 tsk Vaniljsocker
3/4 dl Kakao
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
120 g Smör
Topping
Florsocker
Servering
3 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund form och lägg om du vill cocosflingor i botten.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i strösocker, ägg och vaniljsocker. Blanda I kakao, vetemjöl och salt.
Häll I smeten I din bakform och grädda mitt I ugnen på 175 grader I ca 20 minuter. Överbaka inte, då blir din kladdkaka torr, Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den.