Den här grytan lagade jag en vardagskväll då alla samlades från olika håll och det var bråttom att få mat på bordet. Mängden ingredienser får varieras efter hur många ni är och någon av rotfrukterna kan bytas ut mot t ex palsternacka om ni tycker om det.
Ingredienser:
2 dl vitt vin
3 dl Grädde
1 fiskbuljongtärning
5 potatisar Potatis
3 morötter Morötter
1 burk Cream fresh
1 torskblock
1 Röd paprika
Gör så här:
Låt det vita vinet, buljongtärningen och grädden koka upp
Skala potatisarna och morötterna och skär dem i tunna skivor resp stavar
Koka morotsstavarna och potatisskivorna i gräddbuljongen tills de är genomkokta
Rör ned cream freshen
Skär torskenoch paprikan i stora bitar och lägg ned fisken tillsammans med paprikan
Sjud grytan i några minuter tills torsken är genomkokt
Mera gryta...
Dagen efter hade vi gryta kvar, men då mest med rotfrukter. För att ta tillvara på det (=miljösmart) hällde jag på lite ny grädde och tärnade i ett nytt fiskblock, som jag sedan toppade (som det så fint heter –egentligen öste jag på dem) med brödkrutonger. Samma gryta fast i en ny tappning. Detta kan givetvis också göras första dagen. J
Brödkrutonger
Tärna valfritt bröd och stek bitarna i riktigt smör, ett par klyftor pressad vitlök och en rejäl nypa salt under omrörning på hög värme. De blir riktigt goda att äta bara som de är också!