Jag fick äran att göra Wilhelms två konfirmationstårtor när han konfirmerades.
Jag fick helt fria händer med dekorationen men innehållet kom vi fram till tillsammans. Då ena halvan av släkten älskar lakrits fick det bli turkisk peppar-fluff och lemon curd blandat med grädde, rivet citronskal + citronsaft från en halv citron.
Den andra är fylld med blåbärsmousse och vit choklad-fluff. En fantastisk blandning. Båda är sedan spacklade med vaniljsmörkräm och täckt/dekorerad med sugarpaste.
Jag har testat en del olika smörkrämer och alla tycker olika. Den här använde jag till dessa tårtor:
Smörkräm med vaniljsmak:
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokhett vatten
vaniljsocker eller vaniljessens efter tycke och smak
Vispa smöret fluffigt länge för att få bort lite av smörsmaken, gärna i någon slags assistent.
Tillsätt florsockret lite i taget under tiden du vispar. Tillsätt sist vattnet och valfri smaksättning.
Nu kan du spackla din tårta. =)
konfirmation smörkräm tårta
Häromdan fick jag en förfrågan av en nära vän om jag kunde hjälpa henne med en tårta till hennes son som fyllde tre år.
Han önskade sig en draktårta!
Självklart ville jag uppfylla hans önskan.
Då det tar lite tid att baka en tårta från scratch och jag bara hade en dag på mig så tog jag en genväg och köpte färdiga tårtbottnar, som jag fyllde sen med hemmagjord chokladbollsfyllning och hallonmousse.
Eftersom jag inte tål gluten och chokladbollsfyllningen innehöll havregryn så fick min son och hans kompis smaka på fyllningen. Den fick mycket väl godkänt! =)
Så här blev resultatet!
Draken är påklädd med marsipan och för att marsipanen inte ska börja svettas så är tårtan först spacklad med marängsmörkräm med hallonsmak.
Kommentaren från pojken: "Om man får en egen draktårta måste man få dra i svansen!" och "Gott!"
De kommentarerna gjorde min dag, då blir jag glad!
drake tårta