Jag fick äran att göra Wilhelms två konfirmationstårtor när han konfirmerades.
Jag fick helt fria händer med dekorationen men innehållet kom vi fram till tillsammans. Då ena halvan av släkten älskar lakrits fick det bli turkisk peppar-fluff och lemon curd blandat med grädde, rivet citronskal + citronsaft från en halv citron.
Den andra är fylld med blåbärsmousse och vit choklad-fluff. En fantastisk blandning. Båda är sedan spacklade med vaniljsmörkräm och täckt/dekorerad med sugarpaste.
Jag har testat en del olika smörkrämer och alla tycker olika. Den här använde jag till dessa tårtor:
Smörkräm med vaniljsmak:
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokhett vatten
vaniljsocker eller vaniljessens efter tycke och smak
Vispa smöret fluffigt länge för att få bort lite av smörsmaken, gärna i någon slags assistent.
Tillsätt florsockret lite i taget under tiden du vispar. Tillsätt sist vattnet och valfri smaksättning.
Nu kan du spackla din tårta. =)