Av en slump stötte jag på detta roliga hjälpmedel, Kalasplaneraren. Kalasplaneraren på karamellkungen.se hjälper dig med planering och inspiration till kalaset.
Man börjar med att ange namn på födelsedagsbarnet och lite detaljer
om kalaset. Tex får man frågan om man vill ha ett fantasifyllt, busigt,
mysigt eller sportigt kalas. Sen så ploppar kalasplaneraren ur sig inbjudningskort, och massor av exempel på lekar, recept,
dekorationstips, och utklädningstips.
Att planera ett barnkalas är roligt. Börja i god tid för att inte behöva stressa, låt barnen vara med och planera och dekorera kalaset.
Börja planera minst tre veckor innan kalaset.
Välj kalastema till kalaset. Temat kan följa med som en röd tråd genom hela kalaset, från inbjudningskort till kalaspåse. Fundera på lekar och aktiviteter.
Vilka ska vi bjuda? Om ni ska ha kalaset hemma, rekommenderas att inte bjuda för många. Bjud de närmaste kompisarna, om det ändå blir för många så dela upp och ha två kalas.
Skicka ut inbjudningarna ca 2 veckor innan kalaset. Tänk på att inte dela ut dem på dagis eller i skolan. Ta en promenad med barnen och lägg dem i brevlådan, eller skicka dem med posten.
Nu är det dags att planera kalaslekar. Tänk på att inte ha för många aktiviteter, fri lek är oftast den populäraste av lekar.
Dekorationer och dukningar. Ha god tid på er och låt gärna barnen vara med och bestämma, även om det inte blir som du tänkt dig, det är ju deras kalas. Tänk på att ha något extra set hemma ifall det kommer till någon på kalaset.
Alla barnen kommer ju med paket till födelsedagsbarnet så varför inte ge något litet tillbaka. Lägg en liten leksak i kalaspåsen, det behöver inte vara något märkvärdigt men är oftast mycket uppskattat hos barnen.