Att göra cake pops (eller pop cakes) kan vara ganska omständigt om man utgår från de recept där man bakar en vanlig sockerkaka som man sedan smular och blandar med t.ex cream cheese för att få en deg att rulla bollarna av.
Nu finns det speciella maskiner eller järn att använda för att baka färdiga sockerkaksbollar. Då kommer man snabbare till det roliga momentet att dekorera dem.
1. Cake pop maker
2. Smet (recept här)
3. Pinnar
4. Choklad som smälts i vattenbad
5. Strössel, nötter och annat att dekorera med.
Blanda ingredienserna till smeten, läs recept här. Värm järnet och häll smeten i varje litet hål i cake pop makern.
Det kan vara smart att använda en sprits så går det lite fortare.
Efter 4 minuter är de klara och kan tas ut. Lägg dem att svalna på ett fat.
Smält chokladen i vattenbad. På Panduro finns "choklad" med roliga färger. Vi hade valt gult eftersom det är påsk, men de finns i massa olika färger.
Doppa en pinne i lite choklad och stoppa in i en boll. Den smälta chokladen kommer funka som lim sen.
Låt det svalna/torka innan ni fortsätter med resten.
I väntan passade tjejerna på att göra några enkla blomdekorationer i sugarpaste.
Ställ fram strössel, minimarshmallows. krossade nötter eller vad du vill dekorera med och sätt igång. Bara fantasin sätter gränserna.
Så här snygga blev våra påsk cake pops!
Min cake pop maker är från NetOnNet och kostade 99kr då får man en ställning för cake popsen samt en receptbok med grundrecept för cake pops.