Här kommer mer baktips till kommande kalas. Mina barn älskar att baka marshmallows, speciellt med polkakross i. Ett tips är att smörja in händerna med neutral olja före du börjar, så fastnar det inte på händerna. Vänta med att skära upp i bitar tills de ska serveras, så håller de sig mjuka längre!
Gör så här:
Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om. Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet .
Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.
Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.
Receptet gäller för 60 st
Ingredienser
2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl strösocker
1 1⁄2 dl vit sirap
3 msk vatten
75 g krossade polkagrisar
röd hushållsfärg
olja till formen
florsocker