Kalasdags - Kalasmat med Barnochmat.se - Glutenfri chokladfest

Kalasmat med Barnochmat.se

Vi ger dig tips på bra kalasmat! Här kan du läsa om bra kalasmat för dig och din familj. Vi ger allergitips och vi delar med oss av våra läckra kalasrecept.

Glutenfri chokladfest

Svårt att hitta glutenfritt fikabröd som inte är torrt och tråkigt?? Vi
har provat en nyhet inom glutenfritt fikabröd som är både god och
saftig.

 

Glutenfri chokladdröm

Har du svårt att hitta gott glutenfritt fikabröd till ditt barns kalas? Eller har ditt barn vänner som har glutenintolerans? Nu har Fria Börd tagit fram en produktnyhet som är både otroligt god och saftig, nämligen Glutenfria Chokladmuffins. Fria Bröd har hämtat inspiration från deras kladdkaka när de tog fram dessa choklasmuffins som har en kladdig topp. Perfekt att ta med till kalaset eller bjuda på hemma när du inte hinner baka.


 

Testa att baka eget glutenfritt fikabröd

För dig som hellre vill baka ditt eget fikabröd bjuder vi på ett underbart recept på glutenfria kladdkaksmuffins. Hemligheten ligger i att använda en bra glutenfri mjölmix, att inte använda för mycket mjölmix och att inte låta bakverken gräddas för länge så de blir torra. Prova och njut!!!


Glutenfria Kladdkaksmuffins

Receptet räcker till cirka 12 muffins och kan serveras

till barn som är tillräckligt stora för sötsaker.

kladdkaksmuffinsbarnochmat.se

2 ägg

2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g margarin eller smör

1/2 dl rapsolja eller matolja

2 dl glutenfri finmix (tex från semper)

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 krm salt

100g mörk choklad

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Vispa ägg och socker tills det blir pösigt.

3. Smält margarinet och tillsätt oljan. Blanda ner det i smeten.

4. Blanda glutenfri finmix, kakao, vaniljsocker bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.

5. Bryt chokladen i små bitar och smält den i en skål över kokande vatten (vattenbad) och blanda i chokladen i smeten.

6. Sätt muffinsformar på en plåt och klicka ut smeten, men fyll dem
till 2/3 med smet. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter. De ska vara
rejält kladdiga i mitten.

7. Låt svalna och servera muffinsen med en klick grädde eller vaniljglass.

Allergitips: Muffinsen kan göras helt vetefria genom att använda
naturligt glutenfri mjölmix (fri från vetestärkelse). De kan även göras
mjölk- och laktosfria genom att använda mjölkfritt margarin istället för
smör.

Ha en trevlig chokladfest!

Fler allergitips hittar du på allergisidan på www.barnochmat.se.

Inlagt 2010-09-01 19:05 | Läst 21767 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'