Busenkel tårtbotten
Att baka med barn är alltid trevligt och med detta receptet blir det busenkel! Innehållet är det samma som vanlig tårtbotten, bara ett betydligt enklare och roligare sätt att göra det på, du behöver ägg, socker, mjöl och bakpulver.
Beräkning - Ägg
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Till en liten långpanna, 20 * 30 cm behövs 7 stora ägg
Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett av glasen. Mät sedan
upp lika mycket socker i det andra glaset. I det tredje glaset mäter du
upp mjöl blandat med bakpulver.
Beräkning - Bakpulver
1 tsk till 2-3 ägg
1½ tsk till 4-5 ägg
2 tsk till 6 ägg
3 tsk till 7 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker länge tills det är vitt o pösigt. Blanda försiktigt
ner mjölblandningen och häll smeten i smord form/form med
bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen
20 min för 2 ägg
25-30 min för 3-4 ägg
35-40 min för 5-6 ägg
Prova med en provsticka för att se att bottnen är färdiggräddad. Låt svalna lite i formen, låt sedan kallna helt på ett galler under en bakduk.
Glutenintolerans?
Byt ut mjölet mot potatismjöl eller en blandning av potatismjöl o glutenfritt mjöl!
Kram Karin
Inlagt 2010-08-21 09:56 |
Läst 33978 ggr. |
Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
-
2013-02-05 22:29
Rebecka
-
Hej! Jag tänkte använda av ditt smidiga recept här till en dop tårta jag ska göra men kommer få göra i långpanna och blir då 7 ägg. Blir denna tårtbotten hög då eller kommer jag fåe göra flera av dessa om jag vill ha minst två lager med någon fyllning mellan? Mvh Rebecka