Superenkla att göra och fina små Alla hjärtans dags-bakelser!
Tryck ut rondlar ca 5 – 6 cm stora ur tårtbotten och dela på mitten. Spritsa en ring av vaniljkräm och en klutt sylt i mitten, på med locket. Kalva ut marsipan eller sugarpaste och skär till lagom långa längder och sätt runt bakelsen, klistra med lite vatten i ena änden så fäster den bättre.
Spritsa på ordentligt med grädde och dekorera med tex. ett hjärta i marsipan eller strössel. Voila, din bakelse är klar för att ätas!
Kram Karin
Saftiga blåbärsmuffins
12 stora
4½ dl vetemjöl
2 dl rörsocker flor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
1 dl olja
2 dl blåbär, färska eller frysta
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda allt ihop allt utom
blåbär till en jämn smet,
vänd sist ner blåbären och fördela smeten i formar.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Blåbärs-frosting
4,5 dl florsocker
225 g Philadelphiaost
2 dl färska blåbär alt. saften från blåbär
Rör eller vispa florsocker och Philadephiaost krämig,
vänd försiktigt ner blåbären alternativ
rör in saften från blåbär micrade med lite vatten.
För bättre färg så kan man blanda i lite färg.
Bred eller spritsa frostingen på cupcaksen.
Kan säga att blåbärssaften luktade underbart gott! Den fick mig att längta till sommaren, att gå i skogen och plocka blåbär för att sen gå hem och koka sylt eller varför inte en härlig paj…!
Vilken är er favoritfrukt/bär?
Kram Karin