Raspberry cupcakes
12 stora cupcakes
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal o saft av 1 citron
3 dl färska/frysta hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt
och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med
äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt,
och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av citronen. Vänd till slut försiktigt ner hallonen i smeten.
Placera ut valfria pappersformar i en muffinsplåt
och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, låt svalna.
Raspberry frosting
4,5 dl florsocker
225 g Philadelphiaost
2 dl färska hallon alt. saften från hallonen
Rör eller vispa florsocker och Philadephiaost krämig, vänd försiktigt
ner hallonen alternativ rör in saften från mosade och silade hallon. För
bättre färg så kan man blanda i lite färg. Bred eller spritsa
frostingen på cupcaksen. Jag har använt en stjärntyll och börjat i
mitten och sen snurrat mig utåt till kanten,
då blir det en ros-liknande effekt. Snyggt!
Kram Karin