Kalasdags - Kalasmat för alla

Kalasmat för alla

Här hittar du tips och idéer på vad du ska bjuda på när någon av gästerna har födoämnesallergier. Enkelt, gott och roligt. Varmt välkommen!

Chokladklubba - Enkelt, gott och nyttigt

Kan det bli bättre än när kombinationerna enkelt, gott och nyttigt möts?
Det tycker inte jag, jag älskar när man snabbt och lätt vispar ihop något festligt till barnens kalas.



Om du har barn som är allergisk mot cashewnötter så går detta cashewnötssmör lätt att byta ut mot mandelsmör, jordnötssmör eller så skippar man det helt. 

Du behöver endast fyra ingredienser till dessa goda chokladklubbor:

Banan
 

Cashewnötssmör - Här klickar du hem det!

Choklad

Klubbpinnar

Skiva bananen/bananerna i ca 1,5 cm tjocka skivor. 
Ta en klick cashewnötssmör med en tesked och lägg mellan bananskivorna.
Lägg en banan ovanpå cashewnötssmöret och fäst klupppinnarna i bananerna. Sätt in allt i frysen under tiden du förbereder något annat kul till kalasen men helst minst 30 minuter.

 

Bryt valfri mjölkfri choklad och smält i ett vattenbad. Barn brukar tycka att ljus choklad är godast, jag rekommenderar därför Mo Free choklad, här klickar du hem den.

Ta ut bananbakelserna och doppa dem i chokladen eller ringla choklad över bananerna med en sked. Chokladen stelnar snabbt om klubborna är helt frysta.

Ställ i kylen till dess att det är dags att smaska!
 

Glass och Ballonger!
/Tessan

 

Postat 2014-08-14 17:43 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'