Chokladiga bars, supergoda på kalaset och enligt mina små "fika till mellis?"
Här behöver du:
4 dl Havregryn
1 dl Cashewnötter (hacka dem i mixern) eller kokosflingor
1/2 dl Solrosfrön
10 st Torkade katrinplommon eller dadlar
1 1/2 dl russin
5 msk kakao
2 1/2 msk honung
2 msk kokosolja
1 dl hett vatten
Lägg havregryn, hackade cashew eller kokosflingor och solrosfrön på en plåt.
Rosta i ugnen en liten stund medan du mixar allt annat med en stavmixer.
Ta fram en bunke och blanda ihop allt till en smet.
Kleta ut på bakplåtspapper eller på lämplig form, ställ svalt ca 1 h eller till smeten stelnat. Skär i lagom bitar.
Jag toppade mina med hackade cashewnötter och lite salt. Ännu godare är det säkert att ringla lite smält choklad över.
/Tessan
Recept
Glutenfri tårta som är enkel att även göra helt mjölkfri och nötfri. Finns det även någon som är känslig eller allergisk mot soja kan man enkelt även utesluta detta.
Du behöver detta:
Såhär gör du:
Personligen tycker jag denna tårtan är som godast med marsipanlock.
Lycka till!
/Tessan
Godis innehåller ofta gluten, mjölkprotein, väldigt onödiga färgämnen och tillsatser.
Det kan därför vara både skönt och bra att göra eget sött och gott till barnen på kalaset. Bounty är en favorit som dessutom inte kräver 100 ingredienser och du slänger lätt ihop dem. Okej, lite kladdigt med chokladen kan det vara men det är det väl värt.
Detta behöver du:
Såhär gör du Bounty:
Så, nu har du dina smarriga Bounty's.
Låt väl smaka!
/Tessan