Glutenfri tårta som är enkel att även göra helt mjölkfri och nötfri. Finns det även någon som är känslig eller allergisk mot soja kan man enkelt även utesluta detta.
Du behöver detta:
- 4 ägg
- 1 dl rårörsocker
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- Kokosflingor till springformen
Fyllning:
- 2 dl ris-, soja- eller havregrädde
- 1 banan
- 2 msk sylt
- Vaniljpulver
- Färdigt marsipanlock eller mer vispbar grädde till garneringen
Såhär gör du:
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Häll försiktigt ner potatismjölet i ägg och sockerblandningen samtidigt som du vispar.
- Smörj en rund springform med kokosfett och istället för ströbröd använder du kokosflingor.
- Häll smeten i springformen, grädda i mitten av ugnen 35-45 minuter på 180 grader.
- Låt kakan svalna och dela den sedan i lika tjocka, stapelbara delar.
- Vispa grädden, blanda lite av grädden med banan och vaniljpulver, fyll ett lager med banansmeten. Blanda en del grädde med sylt, fyll det andra lagret med denna blandning, lägg på locket och bred på resten av grädden.
- Garnera med sockerpasta, marsipan eller valfri vispbar grädde. På bilden har vi använt vit och svart sockerpasta och försökt efterlikna en fotboll.
Personligen tycker jag denna tårtan är som godast med marsipanlock.
Lycka till!
/Tessan