Tror det kan bero på att man fikar och får känslan av att man äter godis samtidigt.
Samtidigt tycker jag själv att det är skönt att ha en backup plan när man inte hinner göra allt från grunden. Frias gluten- och mjölkfria kladdkaka är en favorit!
Dessa små söta består av:
Det kan vara bra att ha en pappkartong som du gör lite hål i för att hålla klubborna på plats på ett snyggt sätt.
Jag valde en mindre kartong som jag tillsammans med barnen klädde med en av deras teckningar samt folie. Sedan gjorde vi små hål i kartongen med hjälp av en liten stålpinne (sådan som man använder när man känner om potatisen kokat klart).
Låt den färdigköpta kladdkakan tina ordentligt. Dela den sedan i lika tårtbitar och rulla de små tårtbitarna till bollar.
Grymt kladdigt men oh så gott det blir.
Stick i en pinne i varje boll och ställ sedan in fatet med bollarna i frysen. Låt stå där minst en halvtimma för att de ska bli riktigt kalla, detta gör att chokladen stelnar väldigt snabbt och det blir mindre klabb.
Smält choklad i vattenbad. När chokladen smält, ta fram topping/strössel och de frysta små bollarna.
Doppa hastigt en boll i taget i chokladen, låt rinna av något, toppa den och ställ den sedan i ett av hålen i kartongen. Upprepa och vips så har du supersöta klubbor som passar till de barn som inte kan äta:
Dessa klubbor går väldigt bra att förbereda dagar innan kalaset.
Om du väljer att ha en godispåse till barnen som kommer på kalaset så är det alltid bra att läsa noga på innehållet beroende på barnets födoämnesallergi. Här har vi riktat in oss på glutenfritt och mjölkfritt (godis innehåller ofta dessa två födoämnen samt nötter)
Vi la godiset i små glassbägare med barnens namn på. De fylldes sedan med bland annat en klubba, söta björnar och Ahlgrens bilar.
Ha en kalasbra dag!
/Tessan