Chokladiga bars, supergoda på kalaset och enligt mina små "fika till mellis?"
Här behöver du:
4 dl Havregryn
1 dl Cashewnötter (hacka dem i mixern) eller kokosflingor
1/2 dl Solrosfrön
10 st Torkade katrinplommon eller dadlar
1 1/2 dl russin
5 msk kakao
2 1/2 msk honung
2 msk kokosolja
1 dl hett vatten
Lägg havregryn, hackade cashew eller kokosflingor och solrosfrön på en plåt.
Rosta i ugnen en liten stund medan du mixar allt annat med en stavmixer.
Ta fram en bunke och blanda ihop allt till en smet.
Kleta ut på bakplåtspapper eller på lämplig form, ställ svalt ca 1 h eller till smeten stelnat. Skär i lagom bitar.
Jag toppade mina med hackade cashewnötter och lite salt. Ännu godare är det säkert att ringla lite smält choklad över.
/Tessan