Söta små minisemlor
I dag är jag hemma med min yngsta dotter som mår lite dåligt efter att ha fått 5-års vaccinationen.
Hon är ändå tillräckligt pigg för att baka semlor så det blev dagens aktivitet.
Använd en muffinsplåt eller muffinsformar.
Ta lite kokosolja på en papperstuss för att olja in formen. Fyll formarna till hälften.
Vi använder en bakplåt från Ikea.
En sats räcker till drygt 24st små semlebullar.
Semlebullar:
1 dl kokossocker (går bra med rårörsocker)
2 dl fullkornsrismjöl
2 msk psylliumfröskal
1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk kardemumma
1 krm salt
2 ägg
50 g kokosfett (eller smör om alla tål det)
3 dl soyghurt eller havregurt
- Sätt ugnen på 230 grader och ställ in en tom plåt längst ner i ugnen.
- Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och tillsätt det i de torra ingredienserna, tillsätt även ägg och soyghurt, blanda väl.
- Fördela smeten i muffinsformar. När ugnen är varm, ställ in plåten med smeten och häll därefter lite kallt vatten på plåten, stäng luckan fort.
- Ta ut bullarna efter ca 15 minuter eller då de fått fin färg.
- Blanda mandelmassa med lite havregrädde så att det blir en krämig konsistens.
- Vispa havregrädden.
- Låt semlebullarna kallna helt, skär eller klipp lock och gröp ur bullarna något. Klicka i mandelmassa, spritsa grädde, sätt på locket och pudra med lite sukrin florsocker. Njut!
Perfekta små godbitar att servera på barnkalas eller när suget efter semlor faller på.
Trevlig helg!
/Tessan
Kategorier:
Recept och ätbara tips
Inlagt 2015-01-23 11:45 |
Läst 33246 ggr. |
Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)