En dag i sandlådan kom barnen och ville bjuda på sina fina sandkakor. ”Vill du ha choklad och jordgubb eller choklad och apelsin, mamma”? Det har inte undgått dem att jag gillar choklad i alla fall. J
Det har väl inte heller undgått någon att det snart är Halloween?
Här kommer en bra kombination av båda med ett recept.
Det läskiga fladdermusströsslet har jag fått från min syster i USA, men det går att hitta liknande figurer i Sverige med. Alternativt vanligt strössel i svart och orange.
Halloweenkakor
Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vanillinsocker
1 ägg till pensling
Orange/svart strössel till garnering. Gärna med figurer om ni hittar!
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till en smidig deg
Rulla degen i rullar, omkring tre cm tjocka och lägg dem på ett bakplåtspapper
Platta till längderna något och pensla dem med ägg och strö över strösslet.
Grädda dem i 200 grader i ca 15 minuter
Skär längderna i fyrkantiga bitar medan de fortfarande är varma och låt dem svalna på galler