Jag har fått förfrågningar om fler förrätter med fisk- och skaldjur och därav kommer ännu ett sådant recept här. Det doftar gott från vitlöken och det går så fort att tillaga denna goda rätt. Dessutom passar det fint till hummer också om man skulle ha en sådan hemma eller firar något stort.
Ingredienser:
8-10 färska eller tinade f d frysta havskräftor
1 ordentlig persiljekvist
25 g smör
3 vitlöksklyftor
5 msk cream fresh
Gör så här:
Dela kräftorna längs med mitten och lägg dem med skalsidan nedåt i en ugnssäker form
Pressa ned vitlöksklyftorna i smöret och mosa det
Blanda ned cream freshen
Hacka persiljan grovt och blanda ned den med
Fördela blandningen över krärtstjärtarna och gratinera i 225 grader tills de fått fin färg
Idag då vi bakade på kom bland annat ett riktigt läskigt Halloweenspöke och några små stjärnor fram ur degen… Strösslet tömdes ur burken och kanelsmöret skapade en bra grund för att det skulle fastna.
Klicka här för recept på vetedeg
Gör så här:
Skapa alla möjliga otäcka figurer av den formbara degen
Bre på kanel/socker/smörgegga och strö över rikligt med strössel
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader
Låt dem svalna på galler
Kul att göra och gott att äta på Halloweenkalaset!