Nu på hösten är det både närodlat och prisvärt att köpa rotfrukter. Att skala och skära dem i stavar gör det saftigt och gott och dessutom ser det roligare ut än klyftor. Jag serverade baconinlindad kyckling till, men det är gott till det mesta!. För att få en lite läskigare form, går det fint att blanda ned rödbetor också. De färgar gärna av sig och skapar en röd nyans..
Mängd efter antal och smak:
Kålrabbi
Morötter
Bakpotatis
Palsternacka
Vitlök
Zucchini
Flingsalt (gärna med Karl-Johan svamp, annars naturellt)
Olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Skala kålrabbin, morötterna, potatisen och palsternackan och skär dem i cm-tjocka stavar
Lägg dem på en plåt och ringla över olivoljan
Ställ in plåten i ugnen i 15-20 min (blanda runt dem efter halva tiden)
Skala och skär zucchinin och blanda ned den bland rotfrukterna
Strö över flingsaltet och låt allt ugnsrostas i ytterligare 5-10 minuter