Kalasdags - Recept & Koncept - Har ni provat Sagogryn?

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Har ni provat Sagogryn?





Jag minns mellanmål gjorda på grynen med det underbara namnet sagogryn från då jag var liten. Då en kompis som varit på en ny, trendig restaurang i Stockholm berättade att hon till efterrätt fått sagogrynssoppa, blev jag åter påmind och förde min barndom vidare till mina egna barn i form av mellanmål.

 

Det finns flera varianter av rätter med denna ingrediens och det går förstås att göra den mer eller mindre söt genom att koka grynen i saft osv. Jag valde att göra den med mjölk idag och det blir lite grötigt, men betydligt roligare att äta än just gröt. Kanske mycket på grund av namnet?

 


Ingredienser:

1 liter mjölk 3%

1 dl sagogryn

1 hel kanelstång

Några klickar smör

 

Gör så här:

Låt mjölken, sagogrynen och kanelstången koka på medelsvag värme under omrörning i ca 25 minuter.

Ta bort kanelstången och rör i smöret.

Servera med färska bär eller sylt och mjölk.


(Jag hittade mina gryn på en helt vanlig stormarknad bland baksakerna.)

 

Inlagt 2010-07-30 20:59 | Läst 13542 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'