Häromveckan var jag själv med barnen då mannen var bortrest med jobbet. Att laga mat med en nyfödd på armen medan alla är hungriga är en spännande utmaning. Så det fick bli enkelt. Men enkelt är oftast även gott så länge man har bra ingredienser.
Då vi kom hem från parken och det var dags att laga mat, blev sonen sugen på glass. En trött, hungrig och glassugen liten man på nästan två år, vet vad han vill. Och vart glassen finns. Ett nej håller inte då fokus ligger på att öppna frysen. Det är i situationer som denna som konsekvensen testas ordentligt.. Men att äta glass i stället för mat är ingen bra idé. Så jag stod på mig. Vad enkelt det hade varit att bara ge honom den där glassen och få klar maten! I stället för att stå med ena handen på frysen och den andra om lillasyster, samtidigt som jag lugnt försökte förklara varför han inte fick en glass just där och då.
Den lille glassälskaren var inte mottaglig för mina lockande förslag om mat och idén om att ta glassen EFTER maten. Mitt i mitt försök till kompromiss, kom storasyster och satte ena handen på frysen och den andra på höften och sa ”mamma, du kan laga mat nu, jag tar över här en stund”. Så jag fick några minuter på mig att få till vår tilltänkt mysiga middag.
Ingredienser:
Färsk pasta fylld med kronärtskocka
Röd pesto
Cream fresh
Svarta urkärnade kalamataoliver
Gör så här:
Koka pastan i 3 minuter
Häll av vattnet och rör ned oliverna
Blanda den röda peston med cream freshen
Det tog inte mycket mer än fem minuter med en hand, men undertiden hann även lille prinsen inse att det trots allt inte skulle bli någon glass INNAN maten. Så vi åt tillsammans och fick massor av energi. Innan vi festade loss på glassen. J