Inled hösten med en kycklinggryta!
Nu är kvällarna helt klart mörkare och suget efter levande ljus blir allt starkare. Hösten är på gång och löven har börjat falla. Vad kan då passa bättre än en varm gryta med den tidiga höstens färger?
Ingredienser:
700 g Kycklinginnerfiléer
Smör till stekning
3 vitlöksklyftor
½ l bayersk öl
3 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
8 små röda potatisar
3 morötter
2 msk dijonsenap
3 msk tomatpuré
1 msk torkad dragon
8 champinjoner
1 påse färsk spenat
Gör så här:
Rensa innerfiléerna, skala och pressa vitlöksklyftorna och stek dem i smöret
Häll på ölen, grädden och buljongtärningen och låt allt koka upp
Skala de små potatisarna och lägg i dem hela
Skala morötterna, dela dem i stora bitar och lägg i dem
Blanda ned dijonsenapen, tomatpurén och dragonen och koka allt tills potatisen är klar
Tvätta champinjonerna och låt dem bli varma i grytan
Skölj spenaten och blanda ned den
Smaka av med salt om ni tycker att det behövs
Inlagt 2010-09-15 22:01 |
Läst 12125 ggr. |
Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
-
2010-09-29 17:13
Linda
-
Hej Julia! jag är den enda människan i hela världen som inte har facebook. Men en väninna skulle ordna kalas och hade googlat och hittat hit. Jag gick också in och klickade runt och hamnade bland recepten som vanligt. Tog ett tag tills jag förstod att det var du men till slut så.... Grattis! ser att familjen har utökats.
-
2010-09-25 22:24
julia
-
Vad kul att du har lagat min gryta Linda! Som du ser har vi fått en trea och jag har av förklarliga skäl oftast inriktning på just enkel och god mat med bra smakrika ingredienser nu. Jag hade i en bayersk öl, men jag är säker på att det funkar fint med en "sötare" sort om du tyckte att beskheten blev för tydlig. Superkul att du hittat till kalasdags och till bloggen! Men jag måste fråga hur?! Sök gärna upp mig på fb och berätta mer om det och hur ni har det i USA! Som sagt superkul att du gillade grytan! Alltid kul att få kommentarer på recepten!
-
2010-09-25 01:08
Linda
-
Hej Julia! jag gjorde din gryta i dag när mina barn var i skolan för att ha till middag ikväll. Super lätt och jätte gott. Mitt misstag var bara att jag hade i ett för beskt öl som tog över lite... men det blev gott i alla fall.Hittade inget bayerskt öl här i USA. Har du tipps på öl sort? Jag gjorde även äpple och hallon pajen till efterrätt, har inte testat den än men den ser jättegod ut. Kul att du bloggar här.Jag älskar att laga mat och söker och testar hela tiden nya recept. Mvh Linda (din granne som just nu bor i USA)
-
2010-09-17 20:38
julia
-
Ja, det är en bra bas! Inget vatten, mer mustig smak och ett bra komplement till grädde som ju alltid är gott i en gryta. :)
-
2010-09-15 22:50
Mia Althoff
-
Mmm, det där såg ju så gott ut! Spännande att laga mat med öl!