Igår kändes det som om jag var en del av konceptet familjen annorlunda. Barnen hade några extra kompisar hemma och en vanlig vardagsmiddag blev plötsligt som ett stort kalas, som såg ut att ha slutat med matkrig.
Samtidigt så tyckte jag att det var kul att fixa lite kalaskänsla med nybakade muffins efter maten, då ugnen ändå var igång. Mycket pga att jag blivit tipsad om ett recept på laktosfria sådana. Jag stoppade även i en fryst jordgubbe i varje, som gjorde dem ännu saftigare.
Efter ett ugnsvarmt hem, mycket lek och ett vardagskalas, somnade samtliga barn gott.. Och jag ser stora fördelar i att filmteamet trots allt aldrig behövde trängas med oss!
Laktosfria muffins med jordgubbar och havrekrisp
3 ägg
2 dl socker
50 g laktosfritt smör
1,5 dl laktosfri mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vanillinsocker
Ca 15 jordgubbar
Vispa äggen och sockret ordentligt
Smält smöret och blanda ned mjölken, så att även den blir varm
Rör ned mjölkblandningen i äggvispet
Blanda mjölet, vanillinsockret och bakpulvret och rör ned det försiktigt
Häll smeten i stora muffinsformar, lägg en jordgubbe i varje och strö över lite havrekrisp (se nedan)
Grädda muffinsarna tills de har fått en vacker färg, ca 20 minuter i 175 grader
Havrekrisp
50 g laktosfritt smör
1,5 dl havregryn
½ dl mjöl
½ dl socker
Lägg smöret, havregrynen, mjölet och sockret i en bunke och nyp ihop allt till en smulig massa.